Черкаський державний технологічний університет
,
,

Бібліотека
Черкаського державного технологічного університету

Бібліотека ЧДТУ

Ви тут: Бібліотека ЧДТУ Новини Науковці України – один із інформаційних блоків комплексного проекту "Наука України: доступ до знань"
П'ятниця, 16 березня 2018 09:53

Науковці України – один із інформаційних блоків комплексного проекту "Наука України: доступ до знань"

{socbuttons}

logo Інформаційний портал НБУВ поповнився реєстром «Науковці України», який систематизовано за званнями, регіонами, галузями знань, відомчим та інституційним підпорядкуванням. Дані реєстру автоматично сформовані на основі інформації із бібописів авторефератів дисертацій захищених в Україні після 1996 р. Реєстр буде автоматично поповнюватися новими записами в міру надходження авторефератів у головну бібліотеку країни. До реєстру науковців може вноситись й інформація про науковців, які не мають наукового ступеня, але мають наукові публікації. Також, можна заповнити реєстраційну форму, щоб виправити або попросити показати більш докладну інформацію. 

   Інформаційний портал НБУВ поповнився реєстром «Науковці України», який систематизовано за званнями, регіонами, галузями знань, відомчим та інституційним підпорядкуванням. Дані реєструавтоматично сформовані на основі інформації із бібописів авторефератів дисертацій захищених в Україні після 1996 р. Реєстр буде автоматично поповнюватися новими записами в міру надходження авторефератів у головну бібліотеку країни. До реєстру науковців може вноситись й інформація про науковців, які не мають наукового ступеня, але мають наукові публікації. Також, можна заповнити реєстраційну форму, щоб виправити або попросити показати більш докладну інформацію. Кожен науковець отримує персональну сторінку в реєстрі, яка має коротку симпатичну адресу і яку можна використовувати як ідентифікатор. Сторінки нового реєстру містять посилання на сторінки Google Академія, чи Вікіпедії, але поки ігнорують інші популярні реєстраційні системи для науковців, такі як ScopusID, ResearcherID, або ORCID. Щоправда, нічого не перешкоджає українським науковцям додати відповідне посилання у своїх ORCID, щоб підтримати вітчизняну ініціативу.  

Медіа