Черкаський державний технологічний університет
,
,

Бібліотека
Черкаського державного технологічного університету

Бібліотека ЧДТУ

Ви тут: Бібліотека ЧДТУ Новини День вишиванки
П'ятниця, 18 травня 2018 08:45

День вишиванки

{socbuttons}

20180515_145742У бібліотеці ЧДТУ відкрили виставку "Вишиванка - символ української душі"

  14 травня в бібліотеці Черкаського державного технологічного університету відкрилася виставка робіт викладачів, співробітників та студентів ЧДТУ «Вишиванка – символ української душі», присвячена Дню вишиванки. Про це  «Нова Доба»  дізналася в прес-службі ЧДТУ.

− Минулого року вперше виникла ідея зробити цікавий захід у бібліотеці. Ми хотіли показати не просто книжкову виставку, а також те, що зроблено руками викладачів, співробітників та студентів Черкаського державного технологічного університету, − зазначає директор бібліотеки ЧДТУ Яна Крайнова.


Вишиванки, вражають розмаїттям орнаментів, візерунків та технік виконання, кроїв, варіантів обробки рукавів та горловини. Окрім вишиванок на виставці представлені вишиті картини, рушники і предмети побуту. Серед представлених експонатів є і рушники, яким більше ста років, у той час як сорочки-вишиванки здебільшого сучасні.− Багато робіт для виставки надала кафедра історії України та суспільних дисциплін, кафедра української мови та загального мовознавства, факультет харчових технологій та сфери обслуговування, Навчально-науковий центр по роботі з іноземними студентами, − зазначила завідувач відділу обслуговування бібліотеки ЧДТУ Людмила Урицька. − Активну участь у виставці бере кафедра дизайну, багато особистих вишиванок принесли працівники редакційно-видавничого відділу.
На День вишиванки, 17 травня, виставка «Вишиванка – символ української душі» розгорне свої унікальні експонати на Площі Знань, щоб кожен зміг помилуватися красою виробів та майстерністю українських митців.

 

 

Медіа

Галерея зображень